About POW

Moa_ram.jpg

With POW on #nowordsneeded

Namnet POW kommer från den nordamerikanska ursprungsbefolkningens "pow-wow", som idag är ett uttryck för de färgsprakande hyllningsfester som hålls för att hedra den egna kulturen. I hela mitt liv har jag haft en dragningskraft till olika folkslag och kulturer, inte minst till Inkafolket i Peru och Massajerna i Afrika. Deras kläder uttrycker en stolthet, glädje och kärlek till livet som fascinerar mig djupt. Genom sina kläder berättar de något om sig själva, sin livsfilosofi och sitt förhållningssätt till livet. Jag är själv en person som uttrycker mig bäst utan ord genom mitt skapande och genom vad jag bär. Kläder har därför alltid varit ett stort intresse och en viktigt uttrycksform för kommunicera vem jag är. Du bär inte POW för att synas utan för att uttrycka dig!

 
Chrystelle_vit_ram.jpg

By Ida

Mitt stora intresse för kläder och mode gjorde att jag började studera på Textil Högskolan i Borås där jag examinerades som Textilekonom 2010. Under studietiden väcktes min skaparlust till liv och efter min examen beslutade jag mig för att helhjärtat satsa på att utforska mina kreativa sidor. Sedan dess har mycket hänt och idag sysselsätter jag mig som Illustratör, utöver mitt arbete på Marimekko. Under 2017 studerade jag även ett år på Lunds Konst och Design skola som bland annat resulterade i en rad konstverk.

Gå in på www.idatengvall.se eller på Instagram @idatengvall.se om du vill se mer av mitt skapande. Oavsett uttrycksform genomsyrar alltid färg och glädje mitt skapande.

 

POW WOW

POW är örhängena med WOW-effekt, stora nog att damma bort smuts och dålig energi från dina axlar!

  • Snälla mot snibben- lätta att bära och 100 % silver i kroken.
  • Småskalig produktion och handgjorda i Malmö.
  • Säljs exklusivt online och hos Wos store
  • Finns i 10 olika färger och 4 storlekar för alla humör och tillfällen.
  • Enklaste sättet att sätta lite färg på din vardag och ge nytt liv åt din garderob.
  • För varje sålt "Proud" örhänge går 25 kronor till Prides viktiga arbete för en jämlikare och färgrikare värld.
 
med_vit_ram_IDA.jpg

Power Of Women

För mig är FÄRG lika med kraft. Den har en inneboende styrka och energi som entusiasmerar. Med mina örhängen vill jag få andra kvinnor att bära färg och uttrycka sin inre POWER. POW kan även läsas som en förkortningen för Power Of Women vilket gör min vision komplett. Förutom mitt skapande brinner jag för kvinnors frammarsch i samhället och i framtiden hoppas jag kunna inspirera andra till att våga satsa på sin passion och kreativt skapande. Vi alla behöver förebilder och vi kan alla bli starkare om vi hjälps åt och delar med oss av varandra.

Just nu pågår POW:s Ianseringskampanj #coloristhenewblk där färg och färgSTARKA kvinnor hyllas. Till vänster ser ni Baaams modebloggare Chrystelle bära sina lila POW i Medium size.

 

powerofwomen_illustration.jpg